Het blijft nieuws regenen....

Icon calendar
January 9, 2024
December 22, 2023

.... maar onder de Bos bomen sta je droog. Nou ja, soort van dan! We informeren je in ieder geval zo goed mogelijk én zijn je adviserende partij! Lees je mee?

Box 2: in 2024 twee schijven 24,5% en 33%

Voordat we beginnen goed om nog even scherp te hebben:
Het huidige box 2-tarief (onder andere bij dividenduitkeringen) bedraagt 26,9%.

Per 2024 krijgt box 2 twee schijven:
- De eerste schijf belast tot € 67.000 aan box 2-inkomsten per persoon, tegen een tarief van 24,5%;
- Voor de tweede schijf geldt een tarief van 33% over het meerdere.

Voor fiscaal partnerschap geldt dat box 2-inkomsten een gemeenschappelijk inkomensbestanddeel zijn, dat aan beide partners kan worden toegerekend. Dit betekent dat partners, gezamenlijk, tot een bedrag van maximaal € 134.000 gebruik kunnen maken van het lage tarief.

(Onbelaste) reiskostenvergoeding

Ook hierin vindt een verandering plaats. Deze onbelaste reiskostenvergoeding wordt in 2024 namelijk verhoogd naar € 0,23 per kilometer.  De thuiswerkvergoeding wordt verhoogd naar € 2,35 per dag. Wil je de huidige vergoedingen verhogen? Laat het ons weten zodat we de aanpassingen administratief kunnen doorvoeren. Zonder bericht blijven de onkostenvergoedingen ongewijzigd in het nieuwe jaar, tenzij dit vanuit de CAO verplicht is om aan te passen.

Standaardbedrag gebruikelijk loon

Het standaardbedrag voor het gebruikelijk loon van een directeur-grootaandeelhouder (dga) zal in 2024 worden verhoogd naar € 56.000 bruto per jaar op fulltime basis. In 2023 bedroeg dit bedrag nog € 51.000 bruto. De Eerste Kamer moet nog groen licht geven voor deze verhoging, maar de verwachting is dat dit er doorheen zal komen.

Als je DGA bent en het standaardbedrag voor het gebruikelijk loon ontvangt, dan zullen wij jouw salaris met ingang van 1 januari 2024 automatisch verhogen naar het nieuwe standaardbedrag van € 56.000 per jaar. Als de goedkeuring door de Eerste Kamer nog even op zich laat wachten, zullen we dit met terugwerkende kracht corrigeren.

Heb je hier nu vragen over? Bel of mail ons dan gerust even!

Dienstverlening 2024

Komend jaar staat in het teken van de afwerking van boek-/fiscaaljaar 2023 en het verzorgen van de periodieke werkzaamheden 2024. Denk hierbij o.a. aan het periodiek verwerken/reviewen van de administratie, het verzorgen van de aangifte omzetbelasting en/of aangifte ICP en het beschikbaar stellen van periodieke toekomstgerichte rapportages in Visionplanner. De bestaande vaste prijsafspraken worden in 2024 geïndexeerd met 4,8 %.

We helpen je graag!

Belangrijk voor 2024! Er staan een aantal forse veranderingen voor het mkb-bedrijfsleven op de planning. Een groot aantal van deze Nederlandse mkb-bedrijven wacht een onwelkome verrassing als ze volgend jaar moeten gaan rapporteren over duurzaamheid. Nu ruim 3000 grote en beursgenoteerde bedrijven vanaf 2024 moeten voldoen aan de Europese Corporate Sustainability Reporting Directive, moeten ook toeleveranciers met de billen bloot.

Check via onderstaande link wat je te wachten staat en wat je goed geregeld dient te hebben. En je snapt het: Bos is er, voor jou!
Veel mkb-bedrijven wacht nare verrassing: ’Met de billen bloot bij voldoen aan milieuboekhouding’

Lekker soci(a)al!

Wil je nu meer Bos en niet ‘steeds wachten’ op de nieuwsbrief? Het kan allemaal! Volg ons gezellig op Linkedin. We komen naar je toe, het hele jaar!

Blijf op de hoogte over morgen.
Je bent geabonneerd!
Probeer het nog een keer...