Vakantiecheck: Geniet van je vrije dagen én een geordende administratie!

Icon calendar
May 23, 2024
May 23, 2024

De zomer lonkt! Voor veel werknemers hét moment om te dromen van een welverdiende vakantie. Maar ben jij als ondernemer klaar voor de uittocht?

Check je verlofadministratie nu, zodat jij en je team zorgeloos kunnen genieten.

Wettelijk versus bovenwettelijk: Weet jij het verschil?

Iedereen met een fulltime contract heeft wettelijk recht op minimaal 20 vakantiedagen per jaar. Dagen boven dit minimum noemen we bovenwettelijke vakantiedagen. Let op: de wettelijke vakantiedagen van 2023 vervallen al op 1 juli 2024.

Jouw verantwoordelijkheid als werkgever

Wist je dat je wettelijk verplicht bent je medewerkers actief te informeren over hun resterende (wettelijke) vakantiedagen? En hen aan te moedigen om die op te nemen? Waarom?

Als je dit nalaat, kunnen de niet-opgenomen vakantiedagen een staartje krijgen. Werknemers kunnen zich beroepen op het feit dat deze dagen, ondanks de vervaltermijn, toch niet zijn komen te vervallen. En geloof me, dat wil je niet! Dit speelt vaak bij het opnemen van vakantie of, nog lastiger, bij het einde van het dienstverband als er nog vakantie-uren uitgekeerd moeten worden.

Dus moedig je team aan om die vrije dagen vóór 1 juli 2024 op te nemen. Zo voorkom je niet alleen een teveel aan opgespaarde vakantiedagen, maar zorg je ook voor een uitgerust en gemotiveerd team.

Een goed geordende administratie: Voorkom discussies

Een duidelijke scheiding tussen wettelijke en bovenwettelijke vakantiedagen in je administratie is cruciaal. Onvolledige of onjuiste gegevens kunnen bij een eventueel geschil in jouw nadeel werken. Voorkom dus problemen en houd je administratie tiptop in orde!

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar!

Heb je vragen over je verlofadministratie of wil je hulp bij het informeren van je medewerkers? Neem gerust contact met ons op. We adviseren je graag en helpen je met een soepel verlofproces. Zo genieten jij én je team van een onbezorgde zomer én een geordende administratie!

Blijf op de hoogte over morgen.
Je bent geabonneerd!
Probeer het nog een keer...