Vermijd onnodige belastingrente

Icon calendar
April 11, 2024
April 11, 2024

In de complexe wereld van belastingaangiften ligt een significante kostenpost op de loer: de belastingrente.

Wanneer na 1 juli van het jaar volgend op het belastingjaar een schuld bij de Belastingdienst ontstaat, wordt deze rente aangerekend. Met tarieven die niet mals zijn - 7,5% voor inkomstenbelasting en zelfs 10% voor vennootschapsbelasting - kan deze rente een onaangename verrassing vormen.

Gelukkig is er een strategie om deze extra kosten te ontwijken: zorg dat je vóór 30 april actie onderneemt. Door tijdig, en wel uiterlijk op deze datum, een voorlopige aanslag aan te vragen die jouw werkelijke inkomen of winst nauwkeurig weerspiegelt, kun je de belastingrente ontlopen. Dit vereist een realistische inschatting van je financiële situatie.

Heb je recent een voorlopige aanslag ontvangen maar vermoed je dat jouw werkelijke inkomen of winst over 2023 hoger zal zijn? Dan is het moment nu aangebroken om actie te ondernemen. Onzekerheid of twijfel? Neem direct contact op. Ons team staat klaar om jou te assisteren bij het bijstellen van jouw voorlopige aanslag, zodat je niet onverwachts geconfronteerd wordt met belastingrente.

Door nu proactief te handelen, vermijd je onvoorziene kosten en zorg je voor een vlotte afhandeling van je belastingverplichtingen.

Blijf op de hoogte over morgen.
Je bent geabonneerd!
Probeer het nog een keer...